Terug

Team van De Ghesellen 2 KAMPIOEN

Team 2 van De Ghesellen is in de competitie 2013-2014 met overmacht kampioen geworden van de poule B van de Dag Competitie van het district Zwolle e.o. van de KNBB. In de klasse B waren 15 teams ingedeeld en het team bestaande ui Teamleider Jan Eikenaar, Tjitte Bangma, Huub Laenen en  Harry Bolks speelde zeer constant gedurende de gehele competitie. Na 9 wedstrijden wist het team de koppositie over te nemen en deze niet meer af te staan. Dat De Ghesellen sterk aan deze competitie deelnamen bleek wel uit het feit dat Team 1 in dezelfde klasse met ruime voorsprong de 2e plaats wist te bereiken terwijl Team 5 in Klasse D eveneens op een verdienstelijke 2e plaats eindigde achter de kampioen Reijersdam.

Team 2 speelde in deze competitie 28 wedstrijden en scoorde 1176 punten, hetgeen betekend dat zij gemiddeld 42 punten per wedstrijd behaalden. Team 1, bestaande uit Jan de Munnik, Henk Teunis, Henk van Brummen en Jaap Druijf scoorden in deze 28  wedstrijden 1153 punten hetgeen 41,18 punten gemiddeld per wedstrijd was en werden hiermee op afstand van nummer 3 tweede in deze competitie.

Dat deze prestatie niet aan het bestuur van onze vereniging voorbij zou gaan bleek wel uit het feit dat Ids Bosman, voorzitter van onze vereniging het kampioensteam een keurige boeket bloemen overhandigde.

Een foto-impressie